Pressemeddelelse

 

 

Pressemeddelelse

Middelfart Ungdomsskoles musical

" H o t e l C a l i f o r n i a "

 

I Multisalen på Vestre skole byder Middelfart Ungdomsskole på en

aktuel musical med udgangspunkt i rå og rendyrket rock

 

Med det musikalske omdrejningspunktet solidt plantet i rå og rendyrket rock blænder de unge musikere, sangere, skuespillere og dansere under ledelse af kapelmester Lars Andresen og koreograf Line Friis Pedersen op for ”Hotel California” – en dagsaktuel musical med manuskript af instruktør Carsten Friis og hans medforfatter Troels Qvist Andersen.

 

Med crazykomik som primært virkemiddel sætter Middelfart Ungdomsskoles unge vækstlagsfolk fokus på en iøjnefaldende trend i tiden; nemlig fascinationen af det okkulte univers og reality TV shows, som vi bl.a. kender fra ”Robinson” og ”Paradise”. Nutidens unge nærer p.g.a. den stadigt mere påtrængende krigstrussel og diverse miljøkatastrofer i vor umiddelbare nærhed stor interesse for døden og evigt gyldige spørgsmål som: Hvad der sker efter døden? Hvor går vi hen? Hvad har vi gjort os fortjent til? Hvad siger karmaloven? Er der retfærdighed til? Ses vi i Himlen eller i Helvede? ”Hotel California” tager disse og mange andre eksistentielle spørgsmål under kærlig humoristisk behandling.

 

Handlingen udspiller sig i en gigantisk kosmisk ventesal ”Hotel California”, der bestyres af Jomfru Maria. Hotellet er beliggende i en hinsidig zone udenfor tid og rum. Som gæst på ”Hotel California” får man ved check in nulstillet den karma, man har ophobet gennem livet, og tildeles derved en absolut sidste chance for i løbet af en uges hotelophold at vise sig som et godt menneske og dermed gøre sig fortjent til at komme i Himlen. Et dommerpanel bestående af Jomfru Maria, Mother Theresa og Gud afgør testens udfald. Trods den kontante afregning er der dog en del gæster, der bor på ”Hotel California” i meget lang tid. Det skyldes dels de lange ventelister til en plads i Himlen og det faktum, at visse mennesker kan være meget svære at placere entydigt i Himlen eller i Helvede. Endelig ankommer der konstant så mange nye gæster, at administrationen umuligt kan følge med. Hotellet byder imidlertid ikke ligefrem på et luksusophold.

 

”Hotel California” ligner den ene dag den anden. De evindelige gentagelser gør, at der blandt hotelgæsterne er almindelig enighed om, at kun Helvede kan være værre. Ikke engang tilfredsstillelsen af de primære behov forsøder hotellivet. Der er ingen mad, ingen sex, ingen følelser. Som gæst kan man kun ”hænge ud” med de andre beboere og deltage i ”Hoteldysten” og ”Husrådet” – et par reality-spil a la ”Robinson” - hvis vindere stemmer taberne til Helvede. Men om natten lever hotellet sit eget liv. Og det er ikke kedeligt. Blandt de celebre gæster ses Jesus, Elvis Presley, H.C. Andersen, Michael Jackson, Askepot og Superman.

 

Der skal ikke røbes mere om handlingen her - kun at ”Hotel California” er en særdeles veloplagt musical, der formeligt koger af toptunet crazykomik, flotte danseoptrin og swingende rockmusik. Du kan bla. opleve The Monkeys’ "I’m a believer", Mamas & Papas’ "California Dreaming", Joan Jet’s "I love rock’n roll" og selvfølgelig The Eagles’ "Hotel California". De professionelle lærerkræfter og den gnistrende energi og entusiasme, Middelfart Ungdomsskoles unge elever lægger for dagen, gør i fællesskab "Hotel California" til en oplevelse ud over det sædvanlige. ”Welcome to The Hotel California”…

 

 

Musicalen kan opleves i Multisalen på Vestre Skole:

Tirsdag d. 8/2 kl. 19.30

Onsdag d. 9/2 kl. 19.30

Torsdag d. 10/2 kl. 19.30

Fredag d. 11/2 kl. 19.30

Lørdag d. 12/2 kl. 19.30